Ervaringen

Elke therapeut werkt anders. Om een indruk te geven van hoe ik werk volgen hier ervaringen van mijn patiënten - aan wie mijn dank.

Suzan Kleuskens

Met rsi-achtige klachten aan mijn rechterarm klopte ik bij Ostheopathie Pallat aan, een tip van een kennis. Na drie behandelingen was ik klachtenvrij. Michael's aanpak kenmerkt zich door een enorme bevlogenheid en kennis. Hij kijkt verder dan de klacht op zich en betrekt het hele lichaam én de werking tussen lichaam en geest in zijn behandelingen. Deze holistische aanpak sprak mij meteen aan. Ik kwam weer meer in contact met mijn lijf en werd me weer bewust van patronen in mijn leven. Een soort wake-up call.
Enthousiast geworden door het effect van de behandelingen, volgde ik aansluitend de cursus MELT,  door Michael zelf gegeven, waarbij je met eenvoudige praktische oefeningen jouw klachten kunt door-behandelen en helpen voorkomen. Juist ook in deze cursus was er nóg meer ruimte voor Michael's deskundigheid, aandacht en niet in de laatste plaats: humor.

Anneke Zwart

Al vijftig jaar had ik veel last van migraine. Vanaf de eerste behandeling door een osteopaat werden mijn aanvallen minder frequent en minder zwaar. Al gauw heeft Michael de praktijk overgenomen en mijn klachten zijn na een jaar of zes zo goed als verdwenen. Een enkele keer voel ik nog een heel lichte echo van wat mij al die jaren daarvoor in werk en vrije tijd heeft beperkt. Michael valt mij op door een heel persoonlijke benadering, door zijn duidelijke uitleg bij wat hij voor me doet en door zijn enthousiasme.

Voor mijn soort migraine heeft Michael de behandeling gevonden die ik elders vergeefs had gezocht. Mijn leven is daardoor zeer verbeterd. Niet alleen ik ben blij verlost te zijn van mijn aanvallen, ook mijn man en de kinderen zijn opgelucht dat ik niet meer regelmatig drie dagen uit de running ben.

Monica Rotgans

Michael is een kundig osteopaat, betrokken en open.
Dankzij zijn behandeling ben ik me bewust van hoeveel spieren er continue meewerken in het dagelijkse doen.
En hoe ze te  begrijpen en helpen als er blokkades ontstaan door overbelasting.
Een eye-opener.

Minouche Klaver

Goede ervaringen met de behandelingen bij Michael Pallat. Hij kijkt en vraagt naar je gehele (lichaams)plaatje en gaat op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Realistisch, zeer zorgvuldig en vakkundige behandelingen. Hij neemt de tijd, denkt mee en geeft jou de kans om actief aan je herstel mee te werken. Ik zou hem zeker aanraden.

Lies Hogen Esch- Fluitsma

Het is prettig en vertrouwd jouw als osteopaat te hebben.
Je behandelingen zijn zeer intensief.
Ik heb last van stekende pijn in mijn linker dijbeen. Je rust niet eerder of moet de oorzaak gevonden hebben. En daar stem jij je behandeling op af op een zeer empathische manier zodat ik begrijp waar jij mee bezig bent.
Ik kan het eenieder aanbevelen.

Albert Logtenberg (via Google)

Ik sport regelmatig (hardlopen, fietsen en zwemmen) en combineer dat met veel bureauwerk. Om die reden kom ik zo nu en dan bij Michael voor (spannings-)klachten in mijn schouders, maar ook bij typische hardloopklachten in knie en heup. Zijn holistische blik en vakkundige kennis helpen me al jaren bij het voorkomen dat deze klachten erger worden en dat ik kan blijven sporten. Michaels behandeling is er op gericht dat je hem eigenlijk niet meer nodig hebt en gaat verder dan symptoombestrijding. Daarbij geeft hij geduldig uitleg en heeft hij een warme persoonlijkheid waardoor je je altijd welkom voelt. Kortom, een aanrader en een traktatie voor lichaam en geest.

Blijft liever anoniem

Na een operatie aan mijn rechterarm en borst  kreeg ik veel last van een tintelende arm, soms leek het alsof hij 'doof' was.
Het complete schoudergedeelte incluis arm er werkelijk zouden afvallen.
Toen ik mijn klacht aan Michael uitlegde, vertelde hij hoe het lijf werkt.
Hoe alles met alles verbonden is, hoe mijn hoofd, mijn nek, en mijn armen met elkaar samenwerken.
Alleen al na zijn uitleg ervoer ik een bepaalde rust (en ebde de angst die ik altijd ervaar bij kwaaltjes weg).

Erna masseerde hij mijn nek, hoofd en armen. Rustig en secuur, alsof tijd er niet toe deed.
Bij elke handeling vertelde hij wat hij ging doen en vooral waarom. Voor mij werkt dit prettig.
Door deze extra informatie ben ik mijn lichaam als een heel mooi en lief wezen gaan zien, die ook gewoon aandacht en rust nodig heeft.
Na de behandeling was ik vooral heel moe, en heb ik nooit meer last van mijn rechterarm gehad.

Sarah Julia Wong (via facebook)

Michael heeft een authentieke manier van kijken naar geneeskunst. Ik heb enorm veel baat bij zijn holistische benadering. Ook de MELT methode gebruik ik dagelijks en ervaar ik als zeer helend. Ik durf zelfs te zeggen dat deze methode om het bindweefsel te regenereren mij van Lyme ziekte heeft genezen. Dank!!
Daarom raadt ik zeker iedereen die met een klacht rondloopt aan om een afspraak met Osteopathie Michael Pallat te maken.

Jacqueline Klopper (via Google)

Tijdens mijn zwangerschap had ik vanaf zo'n 20 weken nogal last van mijn bekken. Michael heeft me toen regelmatig behandeld en zo geholpen tot op het laatst zonder pijn en beweeglijk door mijn zwangerschap te komen. Tevens heeft hij met zijn manipulaties geholpen mijn kindje vanuit stuitligging naar hoofdligging te brengen, waardoor ik op natuurlijke wijze heb kunnen bevallen. Dank nog voor je fijne behandelingen Michael!

Anneke Wilms

Voordat ik bij jou in behandeling ben gekomen, heb ik al meerdere vormen van lichaamswerk ondergaan. Allemaal hebben ze op hun eigen manier bijgedragen aan mijn ontwikkeling, het ervaren van (heel) oude pijn, opgeslagen in het lichaam.
Jouw werkwijze ervaar ik als intens, dat wil zeggen dat er op diep niveau wordt aangeraakt. Verder voel ik mij bij jou veilig en vertrouwd, waardoor ik ook diep durf te voelen. En jouw spirituele wijsheid is een verrijkende aanvulling op de behandeling.

Diny Kooiman

I.v.m. een chronische auto- immuunaandoening, diverse littekens, en verklevingen in de darmen kan ik altijd een beroep doen op Michael. Zijn behandeling doet me enorm goed en helpt me om hier mee om te gaan. Prima osteopaat én goed mens!

Inge van Iterson (via facebook)

Na 4 behandelingen en de MELT cursus zijn mijn gewrichten nu soepeler geworden, sta ik steviger en loop prettiger. De MELT cursus die Michael geeft, is een prachtige methode van self healing. Ik doe de eenvoudige oefeningen dagelijks met plezier omdat het ontspannend werkt en me direct veel energie geeft.

Lena Euwens (via Google)

Michael is een hele fijne osteopaat! Hij luistert goed en zijn behandeling is prettig en effectief. Ik voel me daarna altijd een stuk beter!

Gerda Fellinger (via LinkedIn)

Tijdens een zestal behandelingen afgelopen half jaar heb ik Michael leren kennen als een sympathiek en bevlogen mens met een sterk ontwikkelde intuitie en een brede vakkennis. Zijn behandelingen hebben een positieve invloed gehad op het omgaan met mijn rugklachten, waar ik sinds mijn pubertijd mee worstel. Michael’s osteopatische behandelingen en coachende gesprekken hebben mij geholpen om in te zien dat zelfcompassie de sleutel is tot liefde en geluk.

Piet Hein Bloemer (via LinkedIn)

Ik ben nogal stijf in mijn schouders en rug, met de nodige pijntjes. Na diverse fysio praktijken te hebben bezocht kwam ik bij Michael. Hier voel ik dat de behandeling helpt. Het gaat veel dieper en Michael ziet alles in een groter verband. In het hele lijf is alles met elkaar verbonden. Ik voel me er goed bij en ben enorm vooruitgegaan. Ik kan Michael van harte aanbevelen, een geweldige vakman.